RESIDUS, RESIDUS I MÉS RESIDUS

Com s'entén que hagin llençat tot això al bosc?
Aquests objectes han estat abandonats voluntàriament al bosc. 
A totes les ciutats i pobles hi ha contenidors de reciclatge, punts verds i deixalleries per portar tots aquests residus.
Aleshores, com s'entén que hagin llençat tot això al bosc?

Què podem llençar a la galleda de les escombraries?
Una primera tria dels residus es fa a casa. 
Una part va a les escombraries, mentre el vidre, envasos i piles se separen en bosses o cubells específics. 
Els objectes grans o que porten materials perillosos pel medi ambient, cal portar-los al punt verd o deixalleria del barri.

Però, on van a parar totes aquestes escombraries que llencem? 
Ampolles de plàstic, llaunes de conserva i begudes, restes de menjar, papers vells i cartró... 
Una part es cremen, reciclen o s'utilitzen per a fer compost. 
El 30% restant es porten als abocadors públics, i quan estan plens els enterren.
Imatge: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:WasteFinalDeposited.jpg
No tots els residus acumulats en aquest abocador són biodegradables.
La majoria desapareixen molt lentament. 

Per què els residus s'han convertit en un problema?
Amb la industrialització creixent i l'aparició de la societat de consum, el volum de residus ha augmentat. 
La major part dels residus domèstics i agrícoles són biodegradables. 
En canvi, els residus industrials contenen nombrosos productes molt tòxics que no es desintegren. 
Avui dia, els residus són una greu font de contaminació. 
Caldria limitar-los: menys embolcalls alimentaris, menys escombraries, menys residus a tractar, menys contaminants a la natura.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

GUANYADORS DEL 2n PREMI HORTS ESCOLARS ECOLÒGICS!

Observem insectes del compostador amb microscopi

L'Edward, el Nail i l'Adrián ens expliquen les seves idees contra el malbaratament alimentari