Observem insectes del compostador amb microscopi

Al compostador hi ha vida, per les seves escletxes laterals, i sobretot per la base, ja que està en contacte directe amb el sòl de terra argilosa, hi entren insectes i cucs de terra que ajuden al procés de descomposició de la matèria orgànica que hi anem abocant. Si obrim la comporta inferior, podem observar els seus habitants: cucs de terra (anèlids), escarabats, mosques de la fruita, centpeus i aranyes (artròpods).

Nosaltres hem capturat alguns exemplars per observar-los amb el microscopi i els identifiquem gràcies a LA 'Guia de campo de los insectos de España y de Europa', de Michael Chinery, que ens ha deixat el Departament de Biologia. El primer insecte que vam observar va ser una mosca TETANOCERA ELATA.

 

 



Avui, 10 de març, hem agafat un PORQUET DE SANT ANTONI. Els porquets de Sant Antoni són crustacis terrestres. Al cap hi tenen dos ulls compostos, un parell d'antenes i mandíbules.


També hem trobat TISORETES, o Forficula auricularia, de l'ordre dels Dermàpters. Tenen  
el cos allargat, de color marró/vermellós , i al final de l'abdomen tenen unes pinces, semblants a unes tenalles o a unes tisores, que en el cas dels mascles són més curtes que en de les femelles.


I llimacs, que són moluscos terrestres sense conquilla, de l'ordre dels pulmonats.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

GUANYADORS DEL 2n PREMI HORTS ESCOLARS ECOLÒGICS!

L'Edward, el Nail i l'Adrián ens expliquen les seves idees contra el malbaratament alimentari